اسكالوب بانيه

اسكالوب بانيه
اسكالوب بانيه


من أسهل وألذ طرق طبخ اللحوم
وقت التحضير : 2 ساعتين 15 دقيقة
وقت الطهي : 20 دقيقة
الوقت الكلى : 2 ساعتين 35 دقيقة
عدد الاشخاص : 4
المقادير
  • 750 x جرام لحم كندوز (مقطع شرائح)
  • 4 x كوب (240 مللى) زيت قلي
  • 3 x عدد بيضة (مخفوقة)
  • 2 x كوب (140 جرام) دقيق
  • 2 x معلقة صغيرة عصير ليمون
  • 2 x كوب (140 جرام) بقسماط مطحون
  • 2 x عدد فص ثوم مهروس
  • 1 x كوب (240 مللى) حليب كامل الدسم
  • 1 x رشة قرفة
  • 1 x عدد بصلة (مفرومة)
  • 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
  • 1 x معلقة صغيرة ملح
الخطوات
  1. اقلى شرائح اللحمة فى زيت غزير ساخن لحد ما تتحول للون الذهبى.
  2. اخلطى البصل مع الثوم والملح والفلفل وعصير الليمون والحليب.
  3. ثم تبلى اللحم فى الخليط لمدة 15 دقيقة تقريبآ فى التلاجة.
  4. اتركى اللحم من التتبيلة وغمسيه فى الدقيق ثم فى البيض واخيرآ فى البقسماط.
  5. ثم يفضل يدخل الثلاجة ساعتين علشان البقسماط يمسك جيدا وميفكش أثناء القلى.


شارك الموضوع :

مواضيع ذات صلة

التعليقات
0 التعليقات