![]() |
اسكالوب بانيه |
من أسهل وألذ طرق طبخ اللحوم
وقت التحضير : 2 ساعتين 15 دقيقة
وقت الطهي : 20 دقيقة
الوقت الكلى : 2 ساعتين 35 دقيقة
عدد الاشخاص : 4
المقادير
- 750 x جرام لحم كندوز (مقطع شرائح)
- 4 x كوب (240 مللى) زيت قلي
- 3 x عدد بيضة (مخفوقة)
- 2 x كوب (140 جرام) دقيق
- 2 x معلقة صغيرة عصير ليمون
- 2 x كوب (140 جرام) بقسماط مطحون
- 2 x عدد فص ثوم مهروس
- 1 x كوب (240 مللى) حليب كامل الدسم
- 1 x رشة قرفة
- 1 x عدد بصلة (مفرومة)
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
- 1 x معلقة صغيرة ملح
الخطوات
- اقلى شرائح اللحمة فى زيت غزير ساخن لحد ما تتحول للون الذهبى.
- اخلطى البصل مع الثوم والملح والفلفل وعصير الليمون والحليب.
- ثم تبلى اللحم فى الخليط لمدة 15 دقيقة تقريبآ فى التلاجة.
- اتركى اللحم من التتبيلة وغمسيه فى الدقيق ثم فى البيض واخيرآ فى البقسماط.
- ثم يفضل يدخل الثلاجة ساعتين علشان البقسماط يمسك جيدا وميفكش أثناء القلى.